Een frisse en verzorgde uitstraling voor je terras: de ultieme gids voor het reinigen van terrastegels

Een frisse en verzorgde uitstraling voor je terras: de ultieme gids voor het reinigen van terrastegels

Maak jouw terras klaar voor het mooie weer met het Ryobi buitenhuis reinigen assortiment. Lees hier hoe je dit assortiment gebrukt om jouw een terras frisse en verzorgde uitraling te geven. Zodra het lekker weer is wordt het terras vaak gebruikt als woon-eetruimte, waar je kan eten. Maar het wordt ook gebruikt om te zonnen. Dan wil je een schoon terras hebben. Wij leggen je uit welk gereedschap je perfect ondersteund.

Kies het juiste gereedschap

Door het juiste reinigingsgereedschap te kiezen kun je veel tijd en energie besparen wat betreft het schoonmaken van je terras. Bij Ryobi kan je kiezen uit elektrische hogedrukreinigers, terrasreinigers of voegenborstels. Je bestelt ze als starterkit inclusief accu of enkel de machine. Eenmaal de accu gekocht, kun je deze voor meer dan 200 andere RYOBI-tools gebruiken! Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste reinigingsgereedschap.

Hogedrukreiniger

Wil je een terras grondig reinigen dan is een hogedrukreiniger ideaal. Ryobi biedt elektrische hogedrukreinigers in 100 en 170 bar, daarnaast zijn de hogedrukreinigers van Ryobi compact, verrijdbaar voor gemakkelijk transport en hebben ze een ingebouwde reinigingsmiddel tank van 0.9 liter en een ingebouwde opbergruimte voor accessoires. Het reinigen van je terras met een hogedrukreiniger is zeer efficiënt, het is tijd besparend en de aanslag blijft lang weg. Door het gebruik van een te hoge waterdruk loop je het risico dat je de toplaag van de stenen wegspuit, waardoor de kans groter wordt dat de groene aanslag snel terugkomt. Ryobi adviseert altijd te beginnen met een lage waterdruk, vaak is dit al voldoende om het terras goed te reinigen. Wanneer de aanslag hardnekkig is voer je het waterdruk langzaam op en geniet je langer van een fris terras.

Voegenborstel

Heb je mos of onkruid tussen je tegels en wil je het snel en gemakkelijk verwijderen, dan biedt Ryobi de RY18PCA-0 voegenborstel als perfecte oplossing. Door gebruik te maken van de voegenborstel hoef je niet meer te bukken of te knielen om onkruid tussen de tegels te verwijderen. De staalborstel draait rond en verwijderd onkruid, gras en mos van jouw terras zonder dat je hier enige moeite voor hoeft te doen. De voegenborstel heeft een telescopische stand en een verstelbare extra handgreep waardoor je rechtop kan schoonmaken, door de extra handgrepen is de voegenborstel ergonomisch en gemakkelijk te gebruiken.

Ben je nog niet in het bezig van een Ryobi gereedschap? Dan raden wij aan om de RY18PCA-120 aan te schaffen, waar een 2.0Ah accu en lader standaard wordt meegeleverd.

Verschillende soorten accessoires voor de accu voegenreiniger

Staalborstel

De staalborstel RAC814 wordt standaard meegeleverd wanneer je de RY18PCA-0 koopt. Deze is geschikt voor het schoonmaken van onkruid en mos dat groet tussen straatstenen. De roterende bostel met stijve koperen borstelharen van 115 mm verwijdert efficiënt al het vuil.

Zachte nylon borstel

De zachte nylon borstel RAC818 115 mm is een optie voor wanneer je onkruid of mos wilt verwijderen tussen zandstenen. De zachte haren zorgen ervoor dat het oppervlak niet wordt beschadigd.

Terrasborstel

Wil je snel en gemakkelijk mos, vuil en viezigheid van je terras of andere oppervlaktes reinigen, dan biedt Ryobi de RY18PCB-0 terrasborstel. De terrasborstel wordt geleverd met een universele schrobborstel en is ideaal om moeiteloos vuil en afval te verwijderen. De terrasborstel heeft een in hoogte verstelbare handgreep, waardoor je in een fijne houding kunt schoonmaken en geen last van je rug krijgt. Het ontwerp met twee handgrepen zorgt voor ergonomisch en gebruiksvriendelijk werken.

Ben je nog niet in het bezig van een Ryobi gereedschap? Dan raden wij aan om de RY18PCB-140 aan te schaffen, waar een 4.0Ah accu en lader standaard wordt meegeleverd.

Verschillende soorten accessoires voor de terrasborstel

Universele schrobborstel

Universele scrobborstel RAC816 wordt standaard meegeleverd tijdens het aanschaffen van de RY18PCB-0. Deze is geschikt voor het reinigen van een groot aantal vlakke oppervlakken waaronder terrassen en bestratingen.

Kunstgras borstel

De kunstgras borstel RAC823 is geschikt voor het schoonmaken van kunstgras in je tuin. Wanneer het kunstgras droog is kun je met de borstel al het vuil wegborstelen.

Hout borstel

De hout borstel RAC820 is geschikt voor het voorzichtig en gelijkmatig schoonmaken van houten oppervlaktes zoals vlonders.

Soorten accuplatform

ONE+ 18V

Het ONE+ 18V accuplatform is ontworpen om alle doe-het-zelf projecten rondom het huis aan te pakken. Of je nu een wandrek wilt monteren of zelf een pergola wilt maken of zelfs het renoveren van de badkamer. Na het klussen in huis kan je de ONE+ accu gebruiken voor tuinwerkzaamheden, zoals grasmaaien of het reinigen van je terras.

Het ONE+ 18V accuplatform is compatibel met meer dan 200 Ryobi gereedschappen, hierdoor kan je elk gereedschap voeden met één accu. Ryobi biedt zes verschillende 18V accu’s die geschikt zijn voor elke klus. De ONE+ 18V accu’s zijn ontwikkeld met de IntelliCell technologie. Dit betekent dat iedere cel individueel gecontroleerd wordt om het meeste uit de accu te halen.